Ölands Fisk & Rökeri Bosön Kalmar Instrumentteknik AB
Core Construction Veresport

Vision

"Världens Bästa Fighter"


Mina målsättningar i livet är först och främst att må bra och ha roligt, men sedan ska jag också bli världsmästare!

Vid 9års ålder kom jag i kontakt med Shotokan Kase Ha Karate som jag utövade i 8år och som fortfarande lever kvar i mig. Därefter fastnade jag en period för Brasiliansk Jiu Jitsu kombinerat med kickboxning och Mixed Martial Arts (MMA). En kort tävlingsperiod innan jag kom i kontakt med Olympisk Boxning som jag fastnade för då den var extremt tekniskt svårt för mig och en utmaning att lyckas sätta ihop i ringen. Jag är uppe i mitt fjärde år med boxning som elitsatsning och har bland annat vunnit Europas största damturnering två år i rad och varit rankad tvåa i 60kg (amatör) i Sverige, samt har slagit Sverige etta i 57kg (2016).

Idag är jag svensk professionell licensierad boxare. Gjorde min boxningsdebut i Polen Maj månad 2017 med knockout i rond1. 

Jag tycker det är förbannat roligt att träna och tävla - jag älskar att vinna. Jag älskar utmaningar. Jag hat-älskar motgångar. Jag älskar att lösa problem. Jag älskar att göra det omöjliga möjligt. 

Jag tränar enligt årsplanering som lägger grund för nästkommande år på år. Varje år har fyra periodiseringar. Grunduppbyggnadsperiod, grenspecifik uppbyggnadsperiod, grenspecifik period och tävlingssäsong. Jag jobbar i block med tre huvudgrupper; Grenspecifik. Styrka. Kondition. Jag fördelar dessa enligt procentandelar varierande vecka för vecka. Detta för att inte kroppen skall vänja sig. Den grenspecifika träningen delas upp i olika kampsportsdiscipliner beroende på vilken sorts match som är kommande, men grundläggande är alltid boxning.

Jag har tränat 10-13pass/v i snart tio år. Utan att ha något större avbrott för skada eller sjukdom. Sedan augusti 2016 har jag även valt att utbilda mig till professionell dansare. Att jobba som pedagog, dansare och koreograf i framtiden ser jag fram emot eftersom jag intresserar mig för konstnärligt arbete och rytmik/rörelse. Det betyder att jag tränar i snitt 12-15dansklasser/v (bortsett sommarperiod). Det är inte omöjligt att den totala träningsmängden kan landa på 30-35h vissa veckor. Dansen gör mig till en smidigare och mer explosiv boxare.

Kostens betydelse är viktig för mig. Jag utesluter mycket i min kost för att optimera och stabilisera både hjärna och hormoner. För att hålla nere inflammationsrisken så undviker jag allt vad heter socker, gluten, konstgjorda ämnen och en hel drös av kolhydrater som mest binder vätska. Jag fokuserar på bra fetter, proteiner, renodlat, näringsrikt - nästan detox-liknande i perioder och detta är magin som gör att jag mer eller mindre alltid är frisk och hållbar.

År 2017 kommer att bli ett spännande år.
Häng med på lite #wildtime


Ölands Fisk & Rökeri Bosön Kalmar Instrumentteknik AB
Core Construction Veresport